Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Het dorp van mol en beer

In het dorp van mol en beer oefenen kinderen van het eerste leerjaar in verschillende minigames alle taalvaardigheden. Alle spelletjes oefenen een specifiek taaldomein op een dynamische en interactieve manier: spelling, aanvankelijk lezen, begrijpend lezen, creatief schrijven, taalschat en taalbeschouwing.

Je installeert hier gratis het dorp van mol en beer:

DOWNLOAD »

De game draait op Windows, Mac en Chromebook, maar wordt niet ondersteund op tablet of telefoon.

Leestaken

De leestaken waren tijdens corona dankbaar materiaal voor heel veel leerkrachten. We stellen ze graag nog gratis ter beschikking.

NAAR DE LEESTAKEN » 

De postkaarten van mol en beer

DOWNLOAD DE POSTKAARTEN »

De coronadossiers van Wouw

We stelden een gratis minidossier over corona samen dat perfect past in het leerplan van wereldoriëntatie. Het dossier sluit aan op onze methode Wouw, maar je kunt het in elke les WO verwerken zonder onderwijstijd te verliezen. Via het minidossier blik je met je klas terug op de intense periode van de lockdown en de coronacrisis in het algemeen door samen na te denken over en inzicht te verwerven in deze pandemie en de gevolgen ervan. Je besteedt de lestijd op die manier niet alleen doelgericht, maar ook volledig aan dat wat je leerlingen na de verweldigende weken in maart tot mei en ook vandaag nog nodig hebben: een manier om de coronacrisis beter te begrijpen en emotioneel te plaatsen.

Download hieronder het coronadossier van Wouw voor de onderbouw (1e, 2e en 3e leerjaar) of voor de bovenbouw (4e, 5e en 6e leerjaar). 

DOWNLOAD HET DOSSIER VOOR DE ONDERBOUW »

DOWNLOAD HET DOSSIER VOOR DE BOVENBOUW »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief