Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Zes muzische tips voor Moederdag

We doken in de digitale kast van Muzemundo en selecteerden uit elk leerjaar een muzische activiteit die je kan inspireren om een uniek moederdagcadeau te maken. Wij zijn alvast benieuwd naar het resultaat van jullie creativiteit! 

🎥 Een film voor mama

Maak in groepjes een videoclip over jullie mama’s. Een videclip waarin je toont wat jullie mama’s goed kunnen en wat ze graag doen. Je kunt filmen met de app Video Star. Hiermee kun je bij elke scène leuke effecten kiezen.

video star

 


📸 Een retrofoto van nu

Sammy Slabbinck is een collagekunstenaar uit Brugge. Hij verzamelt retro tijdschriften en maakt daarmee collages. Vaak zijn die heel vreemd, grappig en verrassend. Laat je inspireren en maak bijvoorbeeld een leuke retro portretfoto. Strike the pose!

retrofoto

 


❤ Levensgrote wenskaarten

Hoe maak je een boodschap duidelijk op een wenskaart zonder woorden te gebruiken? Aan de hand van deze activiteit kom je vast en zeker tot een originele wenskaart voor de mama's.

wenskaarten

 


🎷 Muzikaal zelfportret

Dankzij diverse technieken en media ligt muziek binnen ieders handbereik. Maak een muzikaal geïnspireerd zelfportret in diep- en hoogdruk samen. Zet alvast je pastamachine klaar!

muzikaal zelfportret

 


📸 Combofoto's

Met de komst van Instagram is er een nieuwe lichting fotokunstenaars ontstaan. Voor deze opdracht bekijken je leerlingen het werk van Stephen McMennamy. Deze artiest heeft een simpele maar wonderlijke nieuwe techniek bedacht waarbij hij twee foto’s combineert tot één foto. Zoek bijvoorbeeld een foto van je mama en maak er een leuke combofoto van.

combofoto's

 


🖌 Familieportret in grisaille

Maak een grisaille van je mama of gezin. Een grisaille is een schilderij dat enkel opgebouwd is uit grijzen. Grijzen maken we met witte en zwarte verf. Door meer of minder zwart toe te voegen aan het wit, bekomen we donkerdere of lichtere grijssoorten. Als je leerlingen de techniek goed toepassen, lijkt het schilderij op een foto uit de oude doos.

grisaille

 


Muzemundo 

Muzemundo is een digitale methode muzische vorming. Een digitale kast boordevol lesideeën voor het eerste tot en met het zesde leerjaar.

LEES MEER » 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief