Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Muzemundo heeft nieuwe lessen!

Voor het nieuwe schooljaar 2020-2021 voegden we aan onze methode muzische vorming 13 nieuwe lessen toe. Vanaf september werken we aan meer nieuwe lessen die bovendien een vakoverschrijdend tintje krijgen door een boeiende link met de nieuwe methode wereldoriëntatie Wouw.

Het nieuwe schooljaar komt eraan! Na een bewogen vorig schooljaar en een vakantie waarin je leerlingen veel nieuwe ervaringen opdeden - zoals de kennismaking met staycations, bubbels en op kamp gaan met voldoende afstand van hun vriendjes en leiding – biedt ook Muzemundo je klas heel wat nieuws dit schooljaar. Onze methode muzische vorming telt namelijk 13 nieuwe lessen doorheen verschillende muzische domeinen:

  • 2 medialessen
  • 4 dramalessen
  • 4 beeldlessen
  • 2 bewegingslessen
  • 1 yogales

Een overzicht van het nieuwe lesmateriaal vind je in de handige trefwoordenlijst, links in het menu op de openingspagina.

Vanaf september vullen we het aanbod nieuwe lessen verder aan met lessen die een leuk extraatje hebben. Ze zullen namelijk aansluiten bij de thema’s van onze nieuwe methode wereldoriëntatie Wouw. Vakoverschrijdend lesgeven wordt zo makkelijker: de lessen muzische opvoeding en WO zal je met elkaar kunnen combineren waardoor je leerlingen verrassende verbanden zullen leggen. 

ONTDEK MEER OVER WOUW »

BLADER DOOR THEMA'S VAN WOUW  »

Benieuwd naar de 13 nieuwe activiteiten in Muzemundo? Hieronder ontdek je alvast twee voorbeelden:

Muzemundo 4 – Thema 4 – Activiteit 13 – Spannend!

Tijdens deze dramales leren je leerlingen dramatische spanning en wending herkennen en ermee om te gaan. Dat doen ze door zelf een dialoog te schrijven en te spelen.

MM4_T4_activiteit13

 

 

Muzemundo 5 – Thema 3 – Activiteit 9 – Als planeten rond de zon

Met deze bewegingsles leer je jouw klas circulaire vormen kennen en op die manier rond en vloeiend te bewegen.

MM5_T3_activiteit9

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief