Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Mundo

Mundo is een methode wereldoriëntatie/mens en maatschappij voor het lager onderwijs.

Maximale flexibiliteit

Je kiest zelf uit het aanbod wat je wilt geven en wat je liever zelf invult. Door een uitgebreide concordantie en de doelenplanner bij de methode hou je zicht op welke leerplandoelen al aan bod kwamen.

Systematisch en thematisch

Mundo bestaat uit drie lagen. In de eerste laag zit het basisaanbod waarmee je alle doelen van je leerplan kunt nastreven. Laag 2 en 3 bieden materiaal om naar eigen keuze specifieke doelen en educaties vorm te geven.

Doelentransparantie

Met de online Mundo-doelenplanner hou je zicht op welke doelen al aan bod kwamen en welke niet. Niet alleen op klasniveau, maar ook op schoolniveau krijg je een volledig overzicht.

Outputgerichte evaluatie

Ieder focusthema sluit af met een studeerwijzer met studietips voor kennen (kennis) en kunnen (vaardigheden), met aansluitend een open en gesloten toets. We hebben specifieke, zeer uitgebreide aandacht voor ‘leren leren’.

Vernieuwend IT-aanbod

De Mundo-leerlingensite garandeert je dat je de IT-eindtermen nastreeft. ‘Papieren’ lessen vervang je door een webquest, toetsen oefenen je leerlingen online, specifieke ICT-vaardigheden worden in online lessen aangeleerd ...
Daarnaast is er ook een uitgebreid oefeningenaanbod op Kweetet.

 

Wil je de materialen van Mundo even van dichterbij bekijken? Dan kun je een gratis proefpakket aanvragen.

PROEFPAKKET AANVRAGEN »

 Onderwijs doet ertoe, ook in wereldoriëntatie!

Nieuws

Zie ze groeien

Zie ze groeien

Zie ze groeien is een campagne rond tuinieren in het basisonderwijs, waar die Keure zijn schouders onder zet. Het doel is om kinderen kennis en vaardigheden bij te brengen voor een duurzame voedselproductie, én ze te laten genieten van werken in de tuin.

De Groeidoos is een startpakket met pakjes zaden, stickervellen en leermiddelen. Het groeiboekje bevat voldoende informatie om een tuinproject op te zetten.

Lees meer »

Leerlingen met een beperking in schriftelijke communicatie?

Leerlingen met een beperking in schriftelijke communicatie?

Maak kennis met Eureka ADIBib .
In hun catalogus kun je zien welke die Keure- methodes zij aanbieden.

Bekijk het aanbod »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief