Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Voorleesweek met mol en beer

Tijd om je oren beregoed te spitsen tijdens de Voorleesweek van 19 t.e.m. 27 november. Het thema luidt 'lezen met je oren' omdat verhalen beluisteren net als lezen bijdraagt aan een beter taalbegrip en -gevoel. Ontdek hoe mol en beer je helpen voorlezen voor het 1e leerjaarπŸ‘‚.

Voorlezen met mol en beer

Wie zijn die mol en beer?

Mol en beer zijn de leuke en vertederende themafiguren van onze methode aanvankelijk lezen voor het 1e leerjaar, mol en beer. Ze leren de eerstejaars alle letters van het alfabet kennen en laten hen de wondere wereld van het lezen ontdekken. In die nieuwe wereld lezen de jonge lezertjes niet alleen veel zelf, maar luisteren ze ook naar voorgelezen teksten. Want ook door te luisteren verbeteren ze hun taalkennis, -begrip en gevoel.

Begin met voorlezen

Mol en beer biedt verschillende leesmaterialen die je perfect kunt inzetten als voorleesverhalen:

Leesfeest is een set van zes tijdschrijftjes die bestaan uit een boeiende mix van leesmateriaal met leuke opdrachten. Bij het (voor)lezen volg je de lettervolgorde van mol en beer in het eerste trimester. Blader door Leesfeest 3 πŸ‘‰

Voor elk thema staan er bovendien heel wat audiofragmenten bij het onderdeel lezen op Kabas. Naast de vele voorgelezen losse woorden, vind je daar ook voorgelezen korte verhaaltjes. We stelden alvast een afspeellijst samen met zes toffe voorleesverhalen van mol en beer :

πŸ”Š Voorleesweek met mol en beer

  • Wolf en hond πŸΊ
  • Gans wordt fan πŸ€©
  • Geheime duif πŸ•ŠοΈ
  • De speurders πŸ”
  • Enge Hugo πŸ¦‡
  • Aan zee πŸŒŠ

Benieuwd naar de verhalen? Vul snel het formulier in en ontvang de link naar de afspeellijst! 
Verschijnt het formulier niet? Bekijk het hier in de browser.

MEER OVER MOL EN BEER »

BEKIJK MEER MATERIAAL »

Mol en beer

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief