Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Snel of traag, lees graag!

Leren lezen in het 1e leerjaar is uitdagend, zowel voor jou als jouw leerlingen. Letters, woorden, zinnen: het zijn de bouwstenen waarmee ze een gloednieuwe wereld ontdekken, de wereld van het lezen. Hoe vlot ze die wereld instappen, hangt af van leerling tot leerling. Om van lezen een plezier te maken op elk leesniveau, voorziet de methode mol en beer heel veel leuk en gedifferentieerd materiaal. 👇

In de les

De werkboeken van mol en beer bevatten oefeningen in het blauw als tempodifferentiatie. Daarnaast bevat de kopieermap ‘lezertjes’: dat zijn kopieerbladen op A5-formaat die kleine, maar fijne leesopdrachten voor leerlingen die extra leesoefening nodig hebben. De handleiding voor de leerkracht omvat tips als begeleiding bij de Lopertjes en Stappertjes en extra tips tussen het lesverloop.

werkboeken

kopieermap lezertjes

handleidingen

Voor sterke lezertjes

Lopertjes

In de drie lopertjes zijn aansluitend bij de leeslesjes, bijkomende wisselrijtjes, zinnen en korte tekstjes opgenomen. Ideaal voor kinderen die vooruitlopen of voor zij die eens extra moeten oefenen.

Lopertjes

ik spel al

Ik spel al zijn 66 opdrachtkaarten met schrijf- en spellingsoefeningen, verdeeld in vier verschillende reeksen. Deze gaan van makkelijk naar moeilijk. Taalbegaafde leerlingen kunnen op die manier al van bij het begin van het eerste leerjaar extra oefenmateriaal en uitdagingen krijgen. Later in het jaar is het boekje bruikbaar voor de hele klas.

ik spel al

ik lees al

Leerlingen met een leesvoorsprong kunnen in de klas aan de slag met de reeks ik lees al van mol en beer.

ik lees al

Extra leesmateriaal
Mol en beer biedt bovendien ook heel wat extra leesmateriaal voor thuis of in de klas: samenleesboeken, ik lees meer met mol en beer, strips.

Voor iets tragere lezertjes

Stappertjes

In de drie stappertjes van mol en beer zijn aansluitend bij de leeslesjes, bijkomende wisselrijtjes, zinnen en korte tekstjes opgenomen. Hetzelfde principe als de lopertjes, maar dan wel voor die leerlingen die er nood aan hebben om alles wat kalmer aan te doen.

stappertjes

Afschrijfkaartenboekje

In het begin van het schooljaar worden zwakke spellers geholpen door woorden en letters op het bord te zetten, later krijgen zij er een nieuw hulpmiddel bij: de afschrijfkaart.
Die ligt naast hen op de bank en die kunnen zij gebruiken wanneer jij of zijzelf dat nodig achten.

afschrijfkaartenboekje

Scheurblok schrijfpatronen

Het scheurblok geef je aan leerlingen die beter nog wat oefenen op hun schrijfmotoriek. (Zie Luna)

scheurblok schrijfpatronen

NT2-pakket
Mol en beer beschikt bovendien ook over lesmateriaal voor anderstalige leerlingen die het Nederlands nog onvoldoende beheersen om te leren lezen.

Benieuwd naar nog meer oefen- en leesmateriaal? 

het materiaal van mol en beer

🛒🐻 BEKIJK AL HET LEUKE MATERIAAL »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief