Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Didactiek

Directe systeemmethode

Dit betekent dat je werkt met een beperkt aantal steunwoorden waaruit je onmiddellijk zoveel mogelijk letters afzondert. Met die letters vormen we onmiddellijk nieuwe woordjes die we inoefenen en lezen. Op een vlugge, efficiënte maar vooral leuke manier leren mol en beer de eersteklassers lezen.

De steunwoorden:

Thema 1 ik - mol - beer - an
Thema 2 tom - pen - jas
Thema 3 mus - vis - poes - haan
Thema 4 boom - weg - muur - deur
Thema 5 ijs - school - vier - touw
Thema 6 duif - zon

Taaldomeinen

Mol en beer heeft aandacht voor alle taaldomeinen zoals spelling, taalbeschouwing, spreken en luisteren en schrift.

Thematisch

Mol en beer werkt thematisch met een heldere, terugkerende structuur. Nieuwe items van de verschillende taaldomeinen zoals technisch lezen en spelling worden eerst geïsoleerd aangebracht en ingeoefend. Daarna passen we de inhoud toe. Herhaling en inoefening krijgen dus een belangrijke plaats.

Muzische accenten

Mol en beer legt duidelijke muzische accenten als brug tussen het kleuter- en lager onderwijs. De themaverhalen, de mooie illustraties, de poppenspelen met de handpoppen, de versjes en de liedjes … spreekt de kinderen aan en creëert dan ook zin om te lezen

Digitaal aanbod

Voor klassikaal gebruik of voor zorg ontdek je via Kabas het dorp van mol en beer met dynamische en interactieve oefeningen. Op Kabas oefenen leerlingen individueel.

Leerplandekkend

Mol en beer houdt rekening met alle Vlaamse deelleerplannen moedertaal.

Begrijpend lezen

Door de extra aandacht aan begrijpend lezen sluit mol en beer perfect aan bij onze taalmethode Verrekijker in het tweede leerjaar.

En er is nog meer. Wist je ook dat kinderen die in de derde kleuterklas met Confetti hebben gewerkt onbewust de steunwoorden van mol en beer hebben verkend? En in de reeks Beestig oefenen ze de talige schoolvoorwaarden in de Taalbeestjes. 

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief