Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Leerkrachtenmateriaal

Handleidingen

nieuw

Voor Matti en Mona bestaan er twee handleidingen: een handleiding van de eerste drie blokken en een handleiding van de laatste vier blokken. Elke handleiding bevat enerzijds de lesdoelen en anderzijds het lesverloop van de thema’s.

Belangrijk bij de doelstellingen is dat de woordenlijsten vrijblijvend zijn. Naargelang de leerlingen die je voor je hebt, kort je de woordenlijsten in of breid je ze uit (eventueel met eigen doelstellingen). De handleidingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor onthaalklassen. Je kunt de handleidingen ook in gewone klassen gebruiken. Sterke (Nederlandstalige) leerlingen kunnen ingezet worden als tutor of mentor.

handleiding

Verhaalplaten en woordkaarten

Binnen de methode Matti en Mona voorzien we ook verhaalplaten en woordkaarten.

De verhaalplaten bieden klassikaal ondersteuning bij de verhalen. Op de voorkant wordt een fragment afgebeeld en op de achterkant heb je de tekst van Matti of Mona.

verhaalplaten

nieuw

Bij elk blok hoort er ook een ganzenbord. Dit ganzenbord wordt samen met de verhaalplaten gedrukt aangeboden.

De woordkaarten bevatten alle te leren begrippen van de beide niveaus en dat in prent en woordbeeld. Het is een handig instrument om de nieuwe woorden in te oefenen. In de handleiding staan er concrete tips bij ieder thema of je kunt ook aan de slag met de taalspelletjes.

woordkaarten

Digitaal

nieuw kabas

Digitaal bevat Matti en Mona op het platform Kabas een bordboek en al het opgeknipte lesmateriaal (handleiding, correctiesleutel van het werkboek, verhaalplaten, woordkaarten, klikverhalen, woordenschatoefeningen, beeldwoordenboekje…). Je vindt op Kabas ook nog heel wat extra materiaal zoals kopieerbladen met sjablonen voor een bingo, domino en ander spelmateriaal.

Voorbeeld: kopieerblad

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief