Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Klikverhalen over het thema lente

Matti en Mona is een methode taalinitiatie Nederlands voor anderstalige nieuwkomers en taalarme kinderen. De methode leert leerlingen uit de onthaalklas of anderstalige leerlingen in de gewone klas zowel basis- als uitbreidingswoorden aan. Ontdek hoe met de twee visuele klikverhalen rond het thema seizoenen en de lente. 👇

Wat is een klikverhaal? 

De methode taalinitiatie Matti en Mona voorziet naast werkboeken op papier ook veel digitaal (oefen)materiaal op Kabas. Daaronder vallen ook de digitale klikverhalen:

  • Leerlingen volgen op het scherm een verhaal door de ogen van Matti of Mona die luidop vertellen wat ze zien. Ze kunnen aan het begin van het verhaal kiezen of ze het verhaal met of zonder ondertiteling willen bekijken. Tijdens het verhaal kunnen ze die keuze ook nog veranderen.
  • De optie ondertiteling is extra leuk omdat de ondertitels in karaokestijl verschijnen: de witte letters worden grijs als ze gelezen worden, wat de leeservaring extra ondersteunt.
  • Via pijltjes kunnen leerlingen door- of terugklikken naar scènes en op het einde kunnen ze het verhaal ook herbekijken

Start van een klikverhaal: keuze met of zonder ondertitelingKeuze met of zonder ondertiteling voor de start van het klikverhaal.

Klikverhaal: ondertiteling in karaokestijlOndertiteling in karaokestijl.

Klikverhaal: optie om door- of terug te klikken naar een vorige of volgende scène

Door- of terugklikken naar een volgende of vorige scène.

Bekijk het klikverhaal over de lente

Het doel van de mooie klikverhalen is jouw leerlingen nieuwe woorden in het Nederlands aan te leren, zowel visueel als auditief. Een verhaal van Matti leert de basiswoordenschat over een bepaald thema aan, Mona leert leerlingen de uitbreidingswoorden. Hoe een klikverhaal er nu concreet uitziet, kunnen we het beste tonen via een demo mét geluid. De lente is volop aangebroken en daarom is het klikverhaal over de seizoenen de komende weken een ideaal verhaal om je leerlingen te vertellen, ontdek zowel de versie van Matti (basiswoorden) als die van Mona (uitbreiding)BEKIJK HET KLIKVERHAAL OVER DE SEIZOENEN VAN MATTI 🌱»

BEKIJK HET KLIKVERHAAL OVER DE SEIZOENEN VAN MONA 🌼»


 

Meer weten over Matti en Mona?

Bekijk ook ander materiaal van de methode »

Matti en Mona - woorden over de lente

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief