Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Differentiatie

Lees - en speltraject (mol en beer) of schrijftraject

In het eerste jaar kies je tussen het lees- en speltraject en het schrijftraject. Het grote verschil tussen beide trajecten is de volgorde. Het lees- en speltraject leert letters schrijven in de volgorde van mol en beer (i, k, m, o, l, b …).  Het schrijftraject besteedt eerst meer aandacht aan de schrijfpatronen en oefent daarna pas de letters, gegroepeerd volgens patroon. Dit traject is vlot bruikbaar bij andere methodes en is ideaal voor leerlingen die motorisch nog meer moeite hebben.

De schrijfapp van Luna

De gratis schrijfapp van Luna tovert het scherm van een tablet of een smartphone om in een digitale ‘schrijflei’. In een intuïtief keuzemenu kiezen kinderen wat ze willen oefenen: schrijfpatronen, kleine letters, hoofdletters of verbindingen. Een demo zet hen op weg en een ‘sterrenspoor met steunpunten’ helpt hen bij het inoefenen. Wanneer het fout loopt, toont Luna opnieuw het juiste spoor.

Scheurblok schrijfpatronen

In het eerste leerjaar is er een scheurblok voorzien met extra oefeningen op schrijfpatronen. Dat bied je bijvoorbeeld aan kinderen die beter nog wat oefenen op schrijven dan op spellen.

Oefenblaadjes

Luna biedt ook extra oefenblaadjes aan. Op Kabas kies je digitaal uit een extra aanbod oefenblaadjes waarmee kinderen opnieuw schrijfpatronen, kleine letters, hoofdletters en hun  verbindingen oefenen. Je kiest de gewenste oefenblaadjes en print die zelf uit.

Het Encourage Script van Luna

Die Keure ontwikkelde zelf het font van de letters van het schrift van LunaDit font stellen we ter beschikking aan de leerkracht. Als jij bijvoorbeeld nog andere ideeën hebt om zelf oefenmateriaal te maken, kun je dit Encourage Script gratis downloaden en zelf letters en woorden in het verbonden Luna-schrift typen. Ook handig en leuk om allerlei woordkaarten te maken die je in de klas of aan de klaswand wil gebruiken.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief