Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Het font van Luna

Het Encourage Script van Luna

Die Keure ontwikkelde zelf het font van de letters van het schrift van Luna. Dit font stellen we ter beschikking aan de leerkracht. Als jij bijvoorbeeld nog andere ideeën hebt om zelf oefenmateriaal te maken, kun je dit Encourage Script gratis downloaden en zelf letters en woorden in het verbonden Luna-schrift typen. Ook handig en leuk om allerlei woordkaarten te maken die je in de klas of aan de klaswand wil gebruiken.


De kleine letters L/R

De kleine letters van het Luna-font ondersteunen een vlot, verbonden schrift. Ze hebben daarom de  volgende kenmerken:

  • Ze zijn sober te vormen, volgens de motorische mogelijkheden van het jonge kind.
  • Ze hellen naar links of naar rechts.
  • Ze hebben een voldoende onderscheidende vorm om verwarring te vermijden.
  • Ze worden gevormd met zo weinig mogelijk penopheffingen en verbindingshalen waar nodig en maken zo vlot een verbonden schrift mogelijk.
  • En heel belangrijk: de lussen en strepen (op- en neerhalen) zijn iets langer/hoger dan de kleine letters.
Het font van Luna

De hoofdletters L/R

De hoofdletters van het Luna-schrift zijn het sterkst geëvolueerd. Daar kiezen we echt voor eenvoud en leesbaarheid. Daarom lijken deze letters sterk op de leesletter. In tegenstelling tot de kleine letter, staan we hier vaker een penopheffing toe. De hoofdletter in een handschrift wordt eigenlijk niet zo vaak gebruikt. Of je daarbij dan je pen opheft of niet, veel tijdswinst of -verlies krijg je daardoor niet. Ervaring leert ook dat de complexe hoofdletters met veel krullen en halen, enkel maar om penopheffing te vermijden, later toch bijna altijd worden ingeruild voor de druklettervariant.

Het font van Luna

 

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief