Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Schaken in de les wiskunde, het proberen waard!

In de basisschool Brugge-Centrum leven de leerlingen zich helemaal uit tijdens de les wiskunde. En neen, het zijn niet enkel en alleen de rekensommen die hen zo enthousiast maken. Om de twee weken wordt de rekenles ingeruild voor schaakles! Een ideetje om bij jou op school in te voeren?

Waarom is schaken zo nuttig voor de leerlingen? De uitdagende denksport versterkt hun concentratievermogen en traint hun vaardigheid om vooruit te denken. Maar ook op sociaal vlak biedt schaken heel wat voordelen: de leerlingen leren sportief met elkaar om te gaan, ervaren zowel winnen als verliezen en leren op een leuke manier in team werken.

Schaken als ontspanning

Het initiatief kent zelfs zo’n groot succes dat de leerlingen ook op de speelplaats volop schaken. Ze spelen allemaal samen, de meisjes tegen de jongens. Je vraagt je misschien af of de leerlingen de wiskundeles om de twee weken niet missen? Het klinkt volmondig "neen"!

Bekijk hier de volledige reportage van Karrewiet.

Schaken in de les wiskunde

Meer inspiratie? Ontdek onze wiskundemethodes

Komp@s | Wiskunde | die Keure

Komp@s stimuleert en daagt de leerlingen uit om zelf wiskunde te ontdekken, rekening houdend met hun voorkennis, verwachtingen en behoeften.

ONTDEK KOMP@S »

Katapult | Wiskunde | die Keure

Katapult garandeert jou maximaal resultaat en biedt je leerlingen veel wiskundeplezier.

ONTDEK KATAPULT »


Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief