Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

7 ruimtefiguren op reis

Wiskunde is alomtegenwoordig. Zelfs op reis kan je er niet omheen, letterlijk én figuurlijk. Heel wat bekende gebouwen zijn geïnspireerd op de ruimtefiguren die we van kleins af aan geleerd hebben. Toon deze knappe staaltjes architectuur in de klas en vraag welke ruimtefiguren je leerlingen erin herkennen.

De piramiden van Gizeh

De piramiden van Gizeh behoren tot de oudste bouwwerken van de mensheid. Wist je dat de piramide van Cheops een van de oorspronkelijke zeven wereldwonderen is? Meer nog, het is de enige die nog overeind staat.

ancient architecture camel 931881

Het Atomium

Ook in eigen land hebben we een ruimtefiguur. Met maar liefst 9 bollen is het Atomium de koploper der ruimtefiguren. Elke bol heeft een diameter van 18 meter en je kunt erin rondlopen. Je vindt het Atomium in het Heizelpark in Brussel.

brussel atomium bollen

Het Louvre

Het Louvre in Parijs is het best bezochte museum ter wereld. Wereldbekend door zijn glazen piramide die fungeert als ingang. Je kan er werken bezichtigen zoals de Mona Lisa en De Venus van Milo.

louvre piramide

Holocaust Denkmal

In Berlijn staat een reusachtig monument ter herdenking van de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het bestaat uit welgeteld 2711 betonnen balken waar je doorheen kunt wandelen. De smalle, eindeloze gangen en hoge blokken desoriënteren je en het lijkt alsof er geen uitweg meer is.

Holocaust denkmal blok

Montreal Biosphere

Dit bouwwerk is iets minder bekend, maar daarom niet minder adembenemend. De reusachtige ‘glazen bol’ staat in Canada en doet dienst als interactief museum waar milieu en klimaatsverandering centraal staan.

biosphere montreal bol

Kubushuisjes Rotterdam

Onze noorderburen maken dan weer kubusvormige huisjes. Ze liggen pal in het centrum van Rotterdam en zijn zeker een bezoekje waard. Het gekke is dat de kubussen schuin staan. Van buitenaf gezien lijkt het absurd om in te wonen.

kubushuisjes rotterdam

Toren van Pisa

De Toren van Pisa is beroemd geworden omdat de toren zo schuin staat. Een beetje ludiek want het was helemaal niet de bedoeling om een scheve toren te bouwen. Dankzij die fout is Pisa een van de meest bezochte steden in Italië.

toren van pisa cilindervorm
 
Onze wiskundemethodes helpen je om ruimtefiguren aan te leren.
 
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief