Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Ontmoet Kai, jouw co-teacher

Heb jij soms ook handen te kort en vind je het moeilijk om elke dag keuzes te maken? 🤷

 

In de nieuwe methodes van die Keure komt Kai je graag te hulp. Je co-teacher staat klaar op Kabas en geeft je leerlingen op het passende moment een slim aanbod van oefeningen en instructie. Kai heeft, net zoals jij, alle eigenschappen van een topleerkracht en biedt een schat aan digitaal materiaal om iedere dag bij te springen in je klas. Jouw co-teacher neemt het even van je over zodat jij tijd vrijspeelt om te doen wat jij beter kan: die kinderen helpen die jouw expertise het meest nodig hebben.

Kai stelt zich voor


Mag Kai zich even voorstellen?

Kai is behulpzaam en geduldig voor de kinderen in je klas. Ook als het even lastig wordt, blijft Kai zoeken naar de juiste oefening of instructie.

Kai kan daarvoor rekenen op een fantastisch geheugen. Het robotje onthoudt namelijk wat kinderen hebben gedaan, per doel en dat over de leerjaren heen. Zo maakt Kai elke keer opnieuw een inschatting van hun beginsituatie en kiest het intelligent de volgende oefening of instructie.

Kai is ook best wel ambitieus: het doel is om elk kind het meest optimale leerpad aan te bieden. Daarmee wil Kai hen motiveren om hun allerhoogste leerresultaat te bereiken.

Kai is jouw co-teacher


Hoe kan Kai helpen in jouw klas?

Kai maakt individuele leerpaden, adaptief en dus volstrekt uniek voor elke leerling. Dat gebeurt op het niveau van elk leerdoel. Een leerling kan binnen hetzelfde leergebied goed zijn voor het ene doel, maar vastzitten op een ander.

Die leerpaden of -sporen krijg je aangeboden op Kabas, op de momenten in het leerproces waarin dit zinvol is. Dat is heel vaak na jouw instructie maar dat kan ook in het begin zijn, om bv. de beginsituatie na de vakantie te bepalen.

Kai construeert die leerpaden zelf, stap voor stap, terwijl de leerling aan het werk is. De co-teacher combineert daarvoor de kennis van het curriculum met een enorm aanbod van instructievideo’s en oefeningen op drie niveaus. Kai onthoudt alle resultaten op doelniveau en kiest op basis daarvan de volgende stap in het leerpad. Dat betekent concreet dat je voor een gepersonaliseerde voortgang volledig mag vertrouwen op Kai. Jouw co-teacher kent je leerlingen en de leerinhouden en maakt de keuzes die jij ook zou maken.

Jijzelf volgt alles transparant op de dashboards van Kabas, tot op het niveau van de gemaakte oefeningen. Je co-teacher toont alles wat je leerlingen doen. Kai corrigeert in jouw plaats en geeft je in real time feedback. Als alles vlot loopt, laat je Kai aan het werk. Loopt het wat minder, dan kun jij ingrijpen.

Kai helpt jouw leerlingen


Hoe helpt Kai jouw leerlingen?

Kai wil een goeie co-teacher zijn, die met je leerlingen een resultaat bereikt en hen daarmee motiveert om verdere stappen te zetten. Jouw plichtsbewuste Kai volgt hen heel nauwgezet op.

Kai wisselt vlot tussen oefeningen op drie niveaus en schakelt over op instructie als dat nodig blijkt. Zo zet jouw co-teacher een stap terug voor de leerlingen die te zwak scoren en wordt er net uitbreiding of verdieping aangeboden voor wie de basis beheerst. Voor wie het echt vlot gaat, durft Kai zelfs al eens naar een volgend leerdoel schakelen, ondersteund met video-instructie.

Zo daagt Kai je leerlingen uit om hen succes te laten ervaren. Hun inzet wordt beloond met een betere beheersing van het leerdoel en met een korfje kwetons dat ze kunnen gebruiken in de gamewereld van Kweetet.

Kai springt in bij deze methodes


Waar en wanneer springt Kai bij?

Kai kan je helpen in elke nieuwe methode van die Keure.

Logo Fluo

Fluo behandelt vijf thema's in de zes leerjaren: 

 • Het algemene verkeer rondom de school
 • Voetganger
 • Fietser
 • Passagier
 • Mobiliteit

In elk thema geeft Kai:

 • een opwarmreeks: een oefenreeks die de leerlingen oriënteert op de komende leerinhouden en daarbij data verzamelt over zijn of haar beginsituatie.
 • een oefenreeks: een reeks die na de klassikale instructie komt en start vanuit de informatie uit de opwarmreeks. Kai geeft oefeningen op drie niveaus die eventueel worden afgewisseld met instructievideo's. Leerlingen worden uitgedaagd om het experten-niveau te behalen.

 

    

Logo Passepartout

Passepartout is opgebouwd uit 'Contacts'. Het 5e leerjaar telt 18 contacten, het 6e leerjaar 14.

Kai voorziet vanaf januari 2023:

 • een startreeks: introduceert bij de start van het 5e leerjaar de Franse taal bij kinderen en polst naar hun voorkennis.
 • een opwarmreeks: polst bij de start van het 6e leerjaar naar de beginsituatie van de leerling na twee maanden vakantie.
 • een beheersingsreeks: oefent op het einde van elk contact de doelen die aan bod kwamen op drie niveaus en wordt ondersteund door instructievideo's. Hier gaat het om herhaling, verdieping of al even op verkenning in het volgende 'Contact'.
 • een herhalingsreeks: herhaalt na vier 'Contacts' de behandelde doelen. Ofwel suggereert Kai de zwakste doelen, ofwel maakt de leerling zelf zijn of haar keuze.

    

Logo Kadet

Kadet is opgebouwd uit 8 'Kapen'. 

Kai voorziet vanaf september 2023:

 • een adaptieve voorkennistest: polst bij de start van het schooljaar naar de beginsituatie van de leerling na twee maanden vakantie en blikt al even vooruit naar de eerste Kaap.
 • een adaptief leerspoor per les: biedt na de verwerking van de basis in het werkboek (digitaal of print) een digitaal, adaptief leerpad. Kai zet de oefeningen klaar, jij volgt op.
 • een adaptieve herhalingsles: komt zowel in het midden en op het einde van een Kaap in het 3e t.e.m. het 6e leerjaar aan bod als een herhalingsles. Digitaal is dit een adaptief leerpad van Kai. 

In Kadet kijkt Kai ook mee als je leerlingen:

 • werken in hun digitale werkboek en scheurblok;
 • digitaal de toetsen maken;
 • in een minigame van Kadet oefenen.

Op basis van die data kan jouw co-teacher Kai zo nog beter de passende oefeningen kiezen, per leerling en per doel.


💡 Wist-je-dat: Kai een boeiende opleiding kreeg?

Kai kan rekenen op decennia van ervaring en expertise binnen die Keure en is helemaal thuis in didactiek en leerdoelen. De co-teacher kan rekenen op een eigen IT-team en heeft met Kabas het perfecte platform om jullie op een vlotte manier bij te springen.

Voor de Artificiële Intelligentie (AI) krijgt Kai de hulp van Adaptemy. Het Ierse bedrijf specialiseert zich al sinds 2015 in AI voor educatie en werkt samen met bedrijven en instanties over de hele wereld, zoals bijvoorbeeld met het Ministerie van Onderwijs van Singapore.

Kai is een leergierig robotje en wil daarom een alsmaar betere co-teacher worden. Op basis van de gebruikersdata maakt het leerpaden, oefeningen en instructies daarom constant beter en efficiënter.

Kai weet alles over AI en adaptieve technologie

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief