Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Didactiek

Innovatief concept 

Hop! is een volledig digitale methode voor lichamelijke opvoeding. Alle materialen zijn uitgewerkt als online bestanden. Hop! is bruikbaar op tablet en op pc. Hop! gaat voluit voor zinvolle integratie van ICT en media in de turnles. 

Leer- en jaarplandekkend voor de 6 leerjaren

Hop! biedt een uitgebreid keuzeaanbod voor de zes leerjaren. Met dit aanbod stel je voor elke leeftijdsgroep een passend aanbod samen, in overeenstemming met de eindtermen en leerplannen. 

Aandacht voor de brede ontwikkeling 

Hop! draagt bij tot een brede ontwikkeling van elk kind. Niet enkel de motorische competenties, maar ook een gezonde en fitte levensstijl en een positief zelfbeeld komen aan bod. 

Digitale instructies

Een digitale instructie is een wetenschappelijk onderbouwde applicatie om kinderen bewegingen aan te leren. De beweging wordt opgesplitst in verschillende stapjes. De leerling ziet zo duidelijk hoe hij de beweging moet uitvoeren. 

Tools voor evaluatie

Hop! besteedt veel aandacht aan evaluatie. We voorzien observatielijsten met bewegings- en persoonsdoelen voor de leerkracht. Voor de leerling zijn er tools voorzien voor peer- en zelfevaluatie, bijvoorbeeld met behulp van tablets. 

Leuke extra's

Hop! bevat enkele leuke en innovatieve elementen. Zo is er bijvoorbeeld het rustpakket, met tussendoortjes om kinderen met stress te leren omgaan. Of de Fit in het bos-activiteiten, die je uitnodigen om te sporten in de buitenlucht, met materialen die in de natuur aanwezig zijn. 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief