Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Digitale tools

Fluo bevat een uitgebreid adaptief leertraject. Op basis van individuele prestaties in oefeningen en simulaties, krijgt elke leerling een leertraject op maat, samengesteld uit digitale oefeningen, instructiefilmpjes en simulaties om de nodige kennis en vaardigheden te beheersen. En dat per rol in het verkeer, zo ben je eens een voetganger, fietser... De leerkracht krijgt in Kabas het overzicht van de weg die elke leerling afgelegd heeft.

Digitale oefeningen

Fluo bevat voor elk verkeersdoel een aanbod van digitale oefeningen op drie niveaus. Het adaptieve systeem selecteert zelf welke oefening voor elke leerling het meest geschikt is op dat moment in zijn of haar leertraject. Zo krijgen de leerlingen een adaptief traject op maat waarbij ze de verschillende verkeersregels, -borden en -situaties onder de knie krijgen. In de digitale oefeningen wordt zoveel mogelijk gewerkt met tekeningen en foto's om de brug naar de reële verkeerspraktijk te maken.

Voorbeeld: Ik stap op de stoep (1e graad)
☝️ Klik op de afbeeldingen om ze te bekijken.

digitale oefeningen fluo 1

digitale oefeningen fluo 2

voetganger 1e leerjaar 3

Simulaties

Zodra de leerlingen de doelen beheersen, krijgen zij de mogelijkheid om die verder in te oefenen in een simulatie. De simulatie biedt een nabootsing van de verkeersrealiteit en laat de leerlingen zo oefenen en ervaren op een veilige manier vooraleer ze naar de echte verkeerssituatie trekken. Elke simulatie focust op een beperkte vaardigheid of beperkte set regels zodat de leerling heel doelgericht kan oefenen. De simulaties zijn ook los beschikbaar in Kabas en kunnen door de leerkracht dus vrij ingezet worden in de lessen of toegevoegd worden aan een taak.

 

 

Voor de voetganger onderscheiden we zo onder meer simulaties rond oversteken op het zebrapad, oversteken aan een verkeerslicht, de zichtbaarheid in het verkeer en de verkeersborden als voetganger.

Fluo - simulatie verkeer

Instructievideo's

Fluo bevat een aanbod van instructievideo’s die bij elk doel ingezet worden wanneer het adaptieve systeem merkt dat de leerling nood heeft aan een herhaalde uitleg van de verkeersregels of -kennis. De video’s zijn ook los beschikbaar in Kabas en kunnen door de leerkracht dus vrij ingezet worden in de lessen of toegevoegd worden aan een taak.

instructiefilmpje 1

instructiefilmpje 2

instructiefilmpje 3

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief