Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Structuur / opbouw

Met Enter for kids kun je op verschillende manieren aan de slag in de derde graad: je neemt de verschillende thema’s door in het begin van het schooljaar, zodat de leerlingen de basis beheersen vooraleer ze in diverse leergebieden digitaal aan de slag gaan. Ofwel neem je een thema van Enter for kids erbij wanneer er ook een concrete digitale opdracht is, bijvoorbeeld wanneer je leerlingen in taal een spreekoefening met presentatie opstellen. Met Enter for kids werk je ongeveer 20 lesuren.

Enter for kids focust op 6 belangrijke thema’s

💻 Mijn computer

Dit thema vormt de start. De leerlingen ontdekken hoe een computer in elkaar zit, hoe ze met een mappenstructuur orde houden en hoe ze een bestand opslaan en terugvinden.

🌐 Op stap in www

Het tweede thema neemt de leerlingen mee op stap in de wereld van het internet. Ze leren hoe je werkt met een browser en hoe je op een gerichte manier zoekt. Zo vinden ze rapper de juiste informatie. Enig besef van de gevaren van het internet wordt ook aangereikt.

📧 Samen sterk

In het derde thema verkennen de leerlingen de mogelijkheden om digitaal te communiceren en leren ze hoe ze een e-mail versturen, beantwoorden en terugvinden in de mailapp.

📸 Mooi in beeld

In het vierde thema leren de leerlingen hoe ze hun foto’s met enkele kleine bijsturingen kunnen bewerken tot goeie beelden.

👩‍💼 Presenteren

In het vijfde thema worden de leerlingen op weg geholpen om een presentatie te maken. Ze maken de opbouw van een presentatie en leren hoe ze de presentatie met enkele kleine ingrepen mooier maken.

📄 Aan de slag met je tekst

In het laatste thema zet Enter for kids de leerlingen op weg met de basisbewerkingen van een tekstverwerkingsprogramma. Ze leren hoe ze een bestand openen, opslaan, afdrukken en ook hier zetten we ze op weg met de basismogelijkheden om een tekst een mooie opmaak te geven.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief