Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Enter for kids

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Dat de coronacrisis ook voor enkele eyeopeners of wake-upcalls heeft gezorgd, is al meermaals aangetoond. Zo kwam ook de Digisprong tot stand. 

Het ICT-budget voor alle Vlaamse scholen bedroeg voor de coronacrisis € 32 miljoen per jaar. Door dat relatief lage bedrag is de ICT-infrastructuur in veel scholen verouderd, zijn digitale leermiddelen niet overal ingeburgerd en hebben veel leerlingen geen toegang tot een ICT-toestel. In het digitale tijdperk zijn dat grote handicaps. Sinds de start van de coronacrisis heeft Vlaanderen al meer dan 26.000 laptops geleverd voor de meest kwetsbare leerlingen, die bij de overschakeling naar afstandsonderwijs geen toegang hadden tot een eigen toestel. Maar de Vlaamse Regering wil de coronacrisis ook structureel aangrijpen om de achterstand inzake digitaal onderwijs om te buigen in een voorspong. Er is € 375 miljoen voorzien voor een Digisprong: een grote investering in ICT-vaardigheden, -beleid, ondersteuning, leermiddelen, toestellen … Als educatieve uitgeverij is het belangrijk deze investering de moeite waard te maken door onze onderwijsmethodes te laten evolueren en waar zinvol, zowel digitale tools als digitale content aan te bieden. 

Enter for kids maakt je leerlingen digitaal competent

Kinderen groeien vandaag op in een gedigitaliseerde mediaomgeving. Het is dan ook belangrijk om hen op een enthousiaste, zelfredzame en kritische manier met media en mediacontent te laten omgaan. Binnen verschillende leergebieden worden leerlingen reeds op meerdere manieren gestimuleerd om hun mediavaardigheden in te zetten: ze gebruiken internet om informatie op te zoeken, ze maken een vlog-verslagje van een muzische projectweek, ze presenteren het eindresultaat van een groepswerk met slides … Maar we merken dat leerlingen die mediavaardigheden op een enorm diverse manier beheersen. Sommige leerlingen hebben zichzelf namelijk op een intuïtieve manier bepaalde vaardigheden aangeleerd, maar vaak ontbreekt de basis-knowhow: hoe zoek je op een goeie manier informatie op internet? Hoe sla je de foto’s en taken op die je op je tablet gemaakt hebt? Hoe maak je een presentatie? …

Enter for kids neemt je leerlingen mee in de digitale wereld om hen digitaal competent te maken. We focussen op de basisvaardigheden, zodat je leerlingen hun mediavaardigheden gericht kunnen toepassen in verschillende leermomenten.

 

Nieuws

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief