Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

ZILL en Diabolo

Zin in leren! Zin in leven

ZILL is het leerplanconcept voor het katholiek basisonderwijs. In Zin in leren! Zin in leven! worden de leerinhouden geordend in ontwikkelvelden met onderliggende ontwikkelthema’s.

ZILL | Diabolo | die Keure

ZILL en Diabolo

Er is een duidelijke parallel tussen de krachtlijnen van het leerplan ZILL en het 4D-model. Ons Diabolo-concept vertaalt beiden tot op de klasvloer.

We hebben enkele quotes gelinkt ter illustratie:Diabolo en ZILL

⇒ De leerplanmakers van ZILL zijn duidelijk: het nieuwe leerplanconcept ZILL is helemaal niet vrijblijvend.

De schoolleiding speelt in het schoolbeleid rond het leerplan een centrale rol. Ze is niet alleen verantwoordelijk voor de implementatie van ZILL in de dagelijkse onderwijspraktijk, maar voert ook de regie over het formatieve leerplandiscours… (pag 18) Om daartoe te komen is een leerplandiscours binnen een schoolteam onontbeerlijk. (pag 23) In eerste instantie betekent dit dat de (leerplan)gebruikers er alles aan doen om het leerplanconcept te begrijpen zoals het door de ontwikkelaars is bedoeld. (pag 25)

Het is tegelijk ook een fundamentele evolutie waarvan de implementatie ervan een grote uitdaging is voor de directeur en het ganse schoolteam. Als uitgeverij engageren we ons ook: we sturen zelf grondig bij in wat we doen en maken.

Met het Diabolo-concept, creëren we ruimte en mogelijkheden voor een ‘4D-education’ in elke klas. Het Diabolo-concept is een ideale, didactische hefboom om doorheen vakken en klassen vanuit eenzelfde ZILL-basis elke dag onderwijs te geven.

‘Onderwijs doet ertoe’, nu en zeker ook straks.  

MEER ZILL-QUOTES GEKOPPELD AAN DIABOLO »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief