Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Passepartout en Diabolo

Passepartout is onze nieuwe methode Frans voor de 3e graad van het lager onderwijs. De methode zet sterk in op mondelinge interactie, behandelt diverse tekstsoorten en maakt de Franse taal toegankelijk voor elke leerling.

Intro

Het intro-moment is een inleiding op het thema van het contact. De intro motiveert de leerlingen en activeert hun voorkennis. Het 6e leerjaar start met een speelse herhalingsweek om de kennis en vaardigheden uit het 5e leerjaar weer op te halen.

Intro

Meer voorbeelden »

Lessen

Elk contact werkt volgens dezelfde gestructureerde, stapsgewijze opbouw. Passepartout besteedt daarbij aandacht aan de integratie van de vijf vaardigheden: luisteren, spreken, lezen, schrijven en mondelinge interactie. Daarnaast zet Passepartout sterk in op het ontwikkelen van de spreekdurf van de leerlingen door hen te ondersteunen en graduele succeservaringen in te bouwen.

Lessen

Meer voorbeelden van de vaste lesopbouw »

Actie

Elk contact sluit af met een lestijd waarin de leerlingen actief gaan communiceren. Ze komen tot vrije vertolkingen met behulp van de geleerde woordenschat en uitdrukkingen. Er zijn differentiatiemogelijkheden op drie niveaus:

Niveau 1

De leerlingen die het nog wat moeilijk hebben met mondelinge interactie voeren een zelf opgebouwde conversatie, waarbij ze gebruikmaken van zinnen in hun leerwerkboek. Daarbij wordt de meest uitgebreide ondersteuning geboden op zinsniveau.

Voorbeeld actie niveau 1

Voorbeeld actie niveau 1


Niveau 2

Leerlingen die vlotter weg zijn met de leerstof bieden we individuele ondersteuning op woordniveau aan. Met de praatplaten voeren ze in duo’s minidialoogjes uit.

Voorbeeld actie niveau 2

Voorbeeld actie niveau 2


Niveau 3

De leerlingen die vlot tot mondelinge interactie komen, baseren zich op de klassikale prent die in de klas geprojecteerd wordt om een dialoog na te spelen. Zij verwoorden zelf vragen of antwoorden zonder ondersteuning.

Voorbeeld actie niveau 3

Voorbeeld actie niveau 3

MEER BEKIJKEN VAN PASSEPARTOUT » 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief