Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Max en Diabolo

Ook in onze wiskundemethode voor de 1e graad B-stroom is het Diabolo-concept aanwezig.

Max is de opvolger van Op Mij Kun Je Rekenen en brengt begrippen, concepten, eigenschappen en methodes aan in betekenisvolle contexten. Zo ontdekken de leerlingen de samenhang en wisselwerking tussen wiskunde en de maatschappij waarin ze leven. Daarnaast schenken we consequent aandacht aan probleemoplossend denken. Max 1B verschijnt in de zomer van 2020. Max 2B verschijnt het jaar erop. 

MEER OVER MAX »

 

Diabolo-elementen komen aan bod doorheen de opbouw van Max: zowel bij de intro als in het midden en in de outro. 

1. Intro

De covers zijn altijd gekozen volgens het onderwerp van de module. De cover bespreken kan dus de leerlingen triggeren, motiveren en actief betrekken bij de start van een module.

2. Midden

In de modules zelf komen korte stukjes theorie aan bod, die onmiddellijk worden afgetoetst door verwerkingsopdrachten, en oefeningen op niveau, ICT-oefeningen en WOW-oefeningen.

3. Outro

Na een x aantal modules is er een ‘Code Max-module’. Dat is een transfermodule over alle voorgaande modules. De leerlingen zien enerzijds hoe de behandelde wiskundeonderwerpen in het dagelijkse leven voorkomen en anderzijds moeten ze opnieuw oefeningen op de wiskundeonderwerpen maken, maar nu met een ‘Kraak de code’-insteek en met doe-opdrachten. Ze moeten zichzelf ook evalueren op het einde.

Voorbeeld

Module 11 - Code Max 2 (Transfer van modules 8, 9 en 10)

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief