Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Onderwijs in een veranderende wereld

Je kent onze baseline: Onderwijs doet ertoe! Daarvoor moet het én kwaliteitsvol én relevant zijn. Kwaliteit is voor ons als educatieve uitgeverij een evidentie maar methodes maken die relevant zijn, is een even grote uitdaging. Dit betekent dat je met onze leermiddelen je leerlingen kunt onderwijzen voor de wereld van morgen.

Die wereld van morgen omschreven wij twee jaar geleden als volatiel, onzeker, complex en ambigu. Voorbeelden verzamelden we een jaar geleden op deze pagina. Een jaar later illustreert de pandemie van het coronavirus bruusk voor iedereen wat die nieuwe toekomst echt betekent.

vuca 1

vuca 2

De fundamentele vraag is voor ons echter dezelfde als twee jaar geleden: verandering onderwijzen hoe doe je dat?

Maart 2019 lanceerden we daarom ons nieuwe didactische concept: het diabolomodel. Dit is nu al twee jaar de didactische blauwdruk voor onze nieuwe methodes. Daarmee geven we jou ruimte en opties om samen met je leerlingen kennis en inzicht op te bouwen, maar hen tegelijk ook weerbaar, creatief en ‘skilled’ te maken. Dat onze methodes multimediaal zijn geworden, is evident. Maar ook de inhoud en opbouw hebben we herdacht. Zo helpen onze methodes jou en je leerlingen te leren in deze verander(en)de wereld.   

 

Nieuws

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief