Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Voorlezen met Pimpampoen

Ben je één en al oor? Want je hoort het goed! Bestel tijdens de Voorleesweek 2022 één of twee setjes Pimpampoenboekjes en ontvang een gratis Kabaslicentie tot einde schooljaar! Ontdek hoe Pimpampoen bijdraagt tot het voorlezen aan anderstalige leerlingen, zowel op papier als digitaal.


voorleesweek pimpampoen

Voorlezen

Pimpampoen is een instrument om Nederlands niet alleen in de klas, maar ook thuis te oefenen. Voorlezen staat daarbij centraal. Het is de bedoeling dat de kinderen het boek samen met hun ouders lezen. Voorlezen vergroot de woordenschatkennis en helpt kinderen om te leren luisteren en zich beter te concentreren. Kinderen leren dat lezen leuk is en gaan later ook zelf meer lezen. Kortom, hoe vroeger je begint met voorlezen, hoe groter de voordelen. Bovendien versterkt voorlezen de band tussen ouders en kinderen. Het is een gezellig en leuk moment.

Kennen ook de ouders het Nederlands nog niet voldoende? Met de QR-code binnenin het boekje maak je gebruik van de voorleesfunctie

Krijg gratis toegang tot Kabas!

Naar aanleiding van de Voorleesweek ontvangen scholen bij aankoop van één of twee setjes beeldwoordenboekjes, een gratis Kabas-licentie* van Pimpampoen tot einde schooljaar 2022-2023. Deze actie is geldig van 19 november 2022 tot en met 27 november 2022

Op Kabas, onze digitale toolbox vind je

  • Een digitale tool met 5 spelvormen
  • De handleiding
  • De doelen 
  • Woordenlijsten 
  • Een bibliotheekkaart voor het uitlenen van de boekjes
  • Een brief voor anderstalige ouders in 20 verschillende talen. In de brief leggen we het doel uit van de boekjes, waarom luidop lezen zo belangrijk is en geven we tips om met de boekjes aan de slag te gaan.

MAIL JE BESTELLING NAAR DE BESTELDIENST »

* Heeft jouw school nog geen Kabasaccount? Geef bij je bestelling de gegevens van je schoolbeheerder door!

pimpampoen op kabas
 
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief