Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Structuur / opbouw

Stap voor stap 

Net als bij watergewenning beginnen we met spelen en gaan dan stap voor stap verder. Dit biedt ruime kansen op succeservaring bij de verkenning van het Frans. Goed voor het zelfvertrouwen en de motivatie.

Pistache biedt je continuïteit aan van de 3e kleuterklas t.e.m. het 4e leerjaar.

3e kleuterklas Sensibilisering fase 1 HOREN - (grote lijnen) BEGRIJPEN Luisteren De kinderen zijn aandachtig en tonen interesse. 
1e graad Sensibilisering fase 2 HOREN - BEGRIJPEN - NABOOTSEN Passieve kennis De kinderen laten blijken dat ze het begrijpen. 
2e graad Initiatie HOREN - BEGRIJPEN - NABOOTSEN - GEBRUIKEN Begin van actieve kennis De kinderen gebruiken woordjes Frans. 

 

Pistache in de klas

Pistache komt wekelijks 30 à 40 minuten in de klas. Hij is de ‘chouchou van de klas’ en helpt kinderen over hun spreekdrempel heen.

Per valise (koffer) zijn er 8 thema’s uitgewerkt. In die thema’s zijn telkens 10 woordvelden verwerkt (+ 3 extra woordvelden voor het 4e leerjaar).

De leerlingen ontdekken woordenschat in herkenbare situaties. Die context is visueel zo sterk onderbouwd dat vertaling niet nodig is. De kinderen begrijpen de verhalen onmiddellijk.

Tot slot herhaal en veranker je de woordenschat vanuit gevarieerde werkvormen waaraan kinderen plezier beleven: liedjes, spelletjes, voorlezen, doe-activiteiten…

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief