Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Pistache

Hij is een muis. Hij is groen. En hij spreekt Frans. Het is Pistache! Pistache is de hoofdfiguur in deze methode initiatie Frans en dompelt je leerlingen onder in een Frans taalbad.

Herwerking

De methode Pistache wordt momenteel in een nieuw jasje stoken. De vernieuwing houdt heel wat voordelen in:
🐭 een pakket is duidelijker afgebakend per leerjaar;
🐭 in het materiaal wordt aangeduid wat de essentie en wat optioneel is zodat de leerkracht echt op maat van de klas en school aan de slag kan;
🐭 het materiaal wordt geactualiseerd met een uitgebreid digitaal aanbod op Kabas waarbij nog meer belang gehecht wordt aan het spelenderwijs leren. 

Als Pistache tevoorschijn komt, is het meteen duidelijk dat we met een andere taal bezig zijn. Pistache maakt het voor de leerkracht een stuk gemakkelijker om naar het Frans over te schakelen. En al snel antwoorden de kinderen met "Bonjour" als Pistache tevoorschijn komt.

De meest efficiënte manier om kinderen te laten kennismaken met een nieuwe taal, is ze ‘onderdompelen’ in die taal. Dat is precies wat Pistache doet. Zo is Pistache een unieke methode voor Franse taalinitiatie.

Moeilijk? Nee, het gaat letterlijk en figuurlijk spelenderwijs. Pistache kiest voor activiteiten waaraan kinderen plezier beleven: vertellen, zingen, spelletjes spelen… Hiermee kun je leerlingen moeiteloos boeien en zo verloopt hun eerste contact met het Frans op een aangename en speelse manier.

Bovendien wordt de Franse woordenschat in een herkenbare context geplaatst. Die context is visueel zo sterk onderbouwd, dat vertalen niet nodig is. De kinderen begrijpen de verhalen onmiddellijk.

 

Nieuws

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief