Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Lenteboom 🌳

Ooh, snak jij ook zo naar de lente? Wat hogere temperaturen, meer zonneschijn en genieten van al het groen dat we weer zien verschijnen. Voor het geval dat nog even duurt, bezorgen we jou en je kleuters graag al wat lentekriebels met een leuke activiteit voorbereidend schrijven. Check de video en ga na de krokusvakantie aan de slag!

Activiteit

Laat de kinderen het liefst verticaal tegen een wand werken. Er kan ook rechtstaand aan de tafel gewerkt worden. Laat het instrumentale nummer ‘Muziekboom’ horen. De kinderen tekenen afwisselend de verticale lijnvorming (stam) en de krullende doorgaande gebogen lijnvorming (kruin) op papier. Ze luisteren daarbij goed naar de muziek. Stimuleer de kinderen om bij het tekenen van de stam goed mee te buigen door de knieën en bij de krullende, doorgaande lijnvorming polsen en handen goed te bewegen. Dat is niet gemakkelijk voor jonge kinderen. Tekenbewegingen worden nog hoofdzakelijk gestuurd vanuit schouder en elleboog. 

De kinderen versieren de lenteboom naar eigen fantasie met propjes zijdepapier, stickers, stempelen ... 🍎

Kabas

Op Kabas, onze digitale toolbox, staan sinds kort heel wat leuke video's bij zowel het aanbod grootmotorisch bewegen als bij de activiteiten schrijfvaardigheden om je activiteiten van Krullenbol te ondersteunen. 

 

Deel jij jouw Krullenbolactiviteiten op Facebook of Instagram? Alvast bedankt om ons te volgen en te taggen met @diekeureeducatief. ❤️

Meer info over Krullenbol?

NAAR DE WEBINARS »

☝️ Ontdek ook het gloednieuw pakket Grootmotorisch bewegen!

GROOTMOTORISCH BEWEGEN »

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief