Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Krullenbol - Grootmotorisch bewegen

Een goede ontwikkeling van de grove motoriek is een basisvoorwaarde om tot de fijnmotorische vaardigheden te komen die essentieel zijn bij het voorbereidend schrijven. Met andere woorden, een boom moet stevige wortels hebben

Nieuw pakket 🤩

Krullenbol – Grootmotorisch bewegen bestaat uit een set mooi geïllustreerde beweegkaarten, bruikbaar voor de verschillende leeftijdsgroepen, een set posters per leeftijdsgroep, muziek en een handleiding.


Beweegkaarten

De beweegkaarten zijn opgesplitst in zes categorieën met elk hun eigen focus (bv. ‘Armen, hoofd en benen’, ‘Stap en stamp’, ‘Loop en spring’, ‘Buig, strek en draai’, ‘Rol, sluip en kruip’ en houdingskaarten).

In elke categorie zijn de kaarten geordend volgens stijgende moeilijkheidsgraad

De beweegkaarten zijn los inzetbaar of kunnen ook gecombineerd worden tot een dansje

NAAR DE WEBSHOP »

 

krullenbol grootmotorisch bewegen

Muziek

De losse bewegingen uit de beweegkaartenset kunnen ook gecombineerd worden. Zo ontstaan er dansjes. Krullenbol voorziet 20 instrumentale liedjes per kleuterklas om een combinatie van bewegingen in te oefenen. De liedjes groeperen 3 tot 6 beweegkaarten, naargelang de leeftijd en complexiteit. Het thema van elk liedje komt heel duidelijk aan bod in de muziek. De liedjes maken deel uit van het digitale aanbod op Kabas.

Posters

Bij elk liedje komt een poster. De poster visualiseert de bewegingen van het liedje. De kleuterleerkracht kan deze uithangen om zo vlot aan te duiden welke beweging er aan bod komt. De posters hebben een A1-formaat en zijn gebundeld per kleuterklas.

Handleiding

De handleiding wordt digitaal aangeboden via Kabas.

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief