Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Didactiek

Schrijven is een complexe bezigheid. Een kind moet heel wat vaardigheden beheersen om tot schrijven te komen. Daarom leren we ze al schrijven in de kleuterklas. Het gaat niet per se om het schrijven, wel om schrijfvaardigheden en het verbeteren van de fijne motoriek.

Alle vaardigheden die bij het schrijven betrokken zijn, werden zorgvuldig uitgewerkt in tal van spelvormen. Alle activiteiten zijn in de praktijk afgetoetst.

Krullenbol is geen strakke methode die van begin tot einde moet gevolgd worden. Het is een bundeling van thematische activiteiten die inspelen op de verbeelding en de fantasie van jonge kinderen. Je biedt gemakkelijk activiteiten op maat aan. Zo is het mogelijk om specifieke vaardigheden speels te oefenen.

Schrijfritmiek vormt de rode draad doorheen de methode. Het is een wisselwerking tussen klank en beweging. Kinderen leren door muziek de samenhang voelen tussen lichamelijke bewegingen en bewegingsuitdrukkingen op papier. De bewegingen ontstaan als reactie op een muzikale prikkel. Kinderen leren muzikale tegenstellingen ervaren en uitdrukken. Door het bijbrengen van een goed ritmegevoel stimuleren we het gevoel voor opeenvolging.

Kortom, Krullenbol is veel meer dan wat krullen maken op een oefenblaadje. Krullenbol is plezier beleven, bewegen, ritmegevoel ontwikkelen, visuele vaardigheden trainen, handvaardigheid stimuleren, ruimtelijke begrippen leren hanteren en zoveel meer. 

LEER JE KLEUTERS SCHRIJVEN MET KRULLENBOL »

 

Krullenbol werkblad 1

Krullenbol Schrijfpatroonkaart

Krullenbol


Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief