Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Didactiek

Tijdens de kleutertijd maken kinderen een hele grote evolutie mee. De basis van onze persoonlijke en sociale vaardigheden wordt hier gelegd. Een kleuter die in de eerste kleuterklas nog vooral op zichzelf is gericht, evolueert tot een kind dat samen speelt, rekening houdt met de ander en verwoordt wat hij of zij voelt.

Goed ontwikkelde persoonlijke en sociale vaardigheden zijn een voorwaarde om als volwassene in de maatschappij van de 21e eeuw te functioneren. Het is dan ook niet te verbazen dat de overheid ontwikkelingsdoelen en eindtermen rond sociale vaardigheden heeft geformuleerd in zowel het basis als het secundair onderwijs.

Met ‘Het gat in de haag’ beogen wij enkele essentiële persoonlijke en sociale vaardigheden aan te leren aan kleuters. Deze vaardigheden zijn niet nieuw. Ze werden al in de jaren tachtig door Botvin geponeerd en zijn nog steeds actueel. Bij het aanbieden van leerstof of vaardigheden spelen we in op de verschillende vormen van intelligentie die bij de kleuters specifiek aanwezig zijn.

1

4

3

 

Meer informatie via preventie@desleutel.be of 09-231 57 48 

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief