Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Nicolas

Achter de educatieve uitgaven van die Keure zit een heel team van redacteurs. Zij geven elke dag het beste van zichzelf om de Vlaamse scholen te voorzien van kwalitatieve lesmethodes. Redacteur Nicolas Ruys behoort ook tot dit team. Maar hoe ziet een doordeweekse dag van een redacteur er eigenlijk uit? Nicolas vertelt er graag over.


Nicolas

Op zich is elke dag anders. Meestal ben ik bezig met redactiewerk op manuscripten of verschillende drukproeven. Daarnaast maak ik oefeningen voor ons online leerplatform. De meeste projecten worden afgewerkt op lange termijn, waardoor ik zelf mijn tijd kan inplannen en veel kan afwisselen. Het is leuk dat ik op die manier zelf kan beslissen hoe elke dag eruit ziet.

Ik vind het heel fijn om mee te werken aan methodes die enkele maanden later door duizenden leerlingen gebruikt zullen worden. Er gaat ook niets boven de geur van een vers gedrukt boek waarin je gedurende vele weken je hart en ziel hebt gestoken.

Nicolas

Wat heb je hier al geleerd?

Ik heb geleerd dat het drukken van boeken veel minder vanzelfsprekend is dan je zou denken. Het is een fascinerend proces met vele tussenstappen. Zeker in deze tijden van digitalisering is het drukken van boeken volgens mij een kunst die we moeten blijven koesteren.

Nicolas

De sfeer op die Keure, hoe is die?

De collega’s zijn echt geweldig, en dat maakt werken bij die Keure een heel bijzondere ervaring. Tussen de manuscripten en drukproeven door is er altijd ruimte voor humor en gezelligheid.

Nicolas

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief