Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Alles met mate(n) - Over jongeren en sociale media

Op voorraad

Interview met Stefaan Lammertyn op Radio 1 - De Wereld Vandaag
(klik hier om te luisteren)

Voor jongeren zijn smartphones, tablets en laptops vanzelfsprekend. Ze lijken er al van op erg jonge leeftijd mee vergroeid. De “digital natives” zijn altijd en overal met elkaar verbonden en communiceren via Instagram, Snapchat en andere sociale media. Voor jou als ouder of leerkracht is die wereld vaak onbekend, en dus onbemind.

Maar geen paniek! Met oog voor het veelzeggende detail en met de nodige humor maakt Stefaan Lammertyn je in Alles met mate(n) wegwijs in die alomtegenwoordige digitale wereld. En die is ondertussen veel ruimer dan Facebook en Twitter!

Stefaan maakt de wereld van Pinterest, Whatsapp en YouTube leuker, interessanter en dus ook veiliger, met dit boek vol nuttige verwijzingen, handige tips en bruikbare praktijkvoorbeelden. Want als mediawijze opvoeder geniet je niet alleen meer van de onbegrensde mogelijkheden van de digitale wereld. Je kan jongeren ook beter bijstaan bij problemen als digitaal pestgedrag, en hen de valkuilen van het internet leren kennen.

Kortom: Alles met mate(n) zorgt ervoor dat iedereen die soms geen idee heeft waar zijn kind of leerling mee bezig is, net als Stefaan, een “inno-vader” (of “inno-moeder”) wordt: een innoverende ouder die weet wat er speelt op het net.

En wie ondanks dit toch even de weg kwijt is, vindt in het boek een super handige EHBO-lijst: Eerste Hulp bij Betrokken Opvoeders.

 


 

Stefaan Lammertyn is een kenner en promotor van sociale media. Hij noemt zichzelf een “sociale media evangelist” en dat mag je best letterlijk nemen. Hij helpt met zijn bedrijf Pixular ondernemingen en organisaties met hun online communicatie. Hij is daarnaast ook vader van twee tieners en deelt in dit boek graag zijn jarenlange kennis en ervaring met social media. 


 

ISBN 9789048616268 - Bestelcode 203124020
Alles met mate(n) - Over jongeren en sociale media
€ 27,00
Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief