Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Janus 1 - leerwerkboek

Op voorraad

Janus 1 behandelt de prehistorie en het oude Nabije Oosten.

In een inleidend deel wordt de discipline geplaatst. Het is een introductie van het begrip tijd, de tijdrekening, het referentiekader, de verschillende domeinen en bronnenonderzoek. In een synthesehoofdstuk wordt alles teruggekoppeld naar de leerling, waarbij er ook aandacht gaat naar erfgoededucatie.

Het tweede deel start met de prehistorie. De verschillende mensensoorten en hun leefomgevingen worden beschreven, evenals hun bezigheden en ontwikkelingen. Leerlingen leggen de link tussen het leven van toen en het leven van nu.

Deel drie handelt over stroomculturen. Via de Neolithische Revolutie wordt de link gelegd naar het oude Nabije Oosten. Hierbij wordt er naast Egypte ook aandacht geschonken aan Mesopotamië, vanwege haar grote impact op onze westerse cultuur.

Janus is een actieve methode geschiedenis voor de 1e graad A-stroom en de 2e graad ASO en TSO/KSO. Janus wil vernieuwing in het geschiedenisonderwijs brengen. Niet meer permanent vraagjes oplossen bij tekstjes, foto’s of tabellen, maar meer geschiedenis beleven. Leerlingen moeten terugkoppelen naar vandaag, denkpatronen en levenswijzen achterhalen.

ISBN 9789048611874 - Bestelcode 906065005
Janus 1 - leerwerkboek
€ 18,50
Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief