Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

De kunst van het vragen stellen

Op voorraad
“Al vroeg in het boek legt Willem Verhoeven de vinger op de wonde: managers zijn heel erg gefocust op antwoorden, maar zoals hij schrijft: die zetten een punt, leggen de actie stil. Managers laten te weinig vragen toe, om niet de indruk te wekken dat ze het ook niet weten.”
Jobat, april 2011

Vragen zetten aan tot actie
We leven in een wereld die antwoorden belangrijker vindt dan vragen. We hebben voortdurend behoefte aan onzekerheidsreductie. Wat we echter niet altijd beseffen is dat antwoorden een punt zetten, processen afsluiten, acties beëindigen en de zaak stilzetten. Vragen, daarentegen, richten de aandacht, mobiliseren energie, zetten aan tot actie en brengen de zaak in beweging. Vragen wekken creativiteit op en zetten aan tot kritisch nadenken.

Vragen doen nadenken
Voor een coach is het erg belangrijk om de kunst van het vragen stellen te beheersen om zo processen van zelfontwikkeling te bevorderen. Vragen hebben diverse voordelen ten opzichte van instructie.

  • Je richt de aandacht en zet de medewerkers zelf aan het denken.
  • Je krijgt als coach inzicht in de mate waarin de medewerkers alle aspecten van een vraagstuk overziet.
  • Je krijgt een beter inzicht in hetgeen de medewerkers gaan doen.

Willem Verhoeven (1947) was een van de eerste auteurs wereldwijd met een boek over coaching als managementstijl (De manager als coach, 1993). Nadien heeft hij over coaching en zelfstudering een oeuvre geproduceerd van meer dan twintig boeken, waarvan De kunst van het vragen stellen een bestseller is.

Dit boek helpt je om efficiënter en gerichter vragen te stellen.ISBN 9789048608089 - Bestelcode 203104023
De kunst van het vragen stellen
€ 16,50

Publicaties in de kijker

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief