Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Crisp 3 - set modules basispakket D&A

Op voorraad

Crisp is een nieuwe methode Engels voor de D- en de D&A-finaliteit en is de opvolger van Shuffle en Shuffle This. Crisp daagt de leerlingen uit om volop te spreken, luisteren, schrijven en lezen in het Engels. Deze vernieuwende methode plaatst de tekstsoorten centraal en biedt gevarieerde, actuele en uitnodigende werkvormen en taalmateriaal.

De eerste module focust op sport, aan de hand van informatieve-opiniërende teksten. Via de teksten worden de woordenschat rond (extreme) sporten, landen en nationaliteiten en de grammatica (present simple, persoonlijke voornaamwoorden, structuur van krantenartikels, genitief, bepaalde en onbepaalde lidwoorden en signaalwoorden van vergelijking en contrast) aangebracht. Daarbij leren de leerlingen ook hoe ze hun voorkeur en afkeur moeten uitdrukken en hoe ze informatie kunnen weergeven in een mindmap. In de Harvest schrijven ze in duo’s op basis van een mindmap die ze zelf opgesteld hebben een informatieve-opiniërende tekst over hun favoriete sport. Vervolgens nemen ze hun commentaar op bij een fragment uit een wedstrijd van de betreffende sport.

De tweede module is opgebouwd rond sciencefiction. Narratieve teksten staan centraal, waarbij we van het verleden naar de toekomst reizen. In de Pip oriënteren de leerlingen zich op het thema door via foto’s de evolutie in de luchtvaart te bespreken. Wat zal er in de (verre) toekomst nog allemaal veranderen? In de Crops worden de woordenschat rond wetenschap en sciencefiction en de grammatica over de past simple, interrogative pronouns, present continuous, impersonal verbs, direct and indirect objects, future simple en possessive pronouns aangebracht. De oefeningen bereiden voor op de Harvest, waarin de leerlingen in duo’s zelf een oplossing uitvinden voor een bestaand probleem en de uitvinding voorstellen aan de class.

ISBN 9789048641130 - Bestelcode 964010202
Crisp 3 - set modules basispakket D&A
€ 18,90
Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief