Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Die Keure werd opgericht in 1942 als administratieve bestuursdrukkerij. 75 jaar later behoort het familiebedrijf tot de wereldtop voor hoogkwalitatief drukwerk en is het een toonaangevende speler binnen het Belgische uitgeverslandschap.

 

1942

Die Keure wordt officieel opgericht als bestuursdrukkerij. Het vestigt zich in het complex in de Oude Gentweg, dat voorheen diende als een meubelfabriek en zelfs als rolschaatsbaan.

(c) stadsarchief brugge   verz. brusselle traen 4

© Stadsarchief Brugge - verz. Brusselle Traen


1952

Naast administratief drukwerk voor gemeentebesturen, besluit die Keure om zich ook op juridisch terrein te begeven. De publicatie van het juridisch tijdschrift Pasilegie markeert de oprichting van de juridische uitgeverij. Pasilegie werd in 1953 omgedoopt naar Omnilegie.

pasilegie

 

1962

Naast de juridische uitgeverij richt die Keure nu ook een educatieve uitgeverij op met didactisch materiaal voor het kleuter-, lager en secundair onderwijs.


 

1991

Die Keure barst uit zijn voegen. Omdat de site in de Oude Gentweg te klein is geworden, verhuist de drukkerij naar nieuwe gebouwen in de industriezone Herdersbrug.


2006

Ook de andere afdelingen van die Keure verhuizen naar de Kleine Pathoekeweg 3. De site in de Oude Gentweg krijgt een nieuwe bestemming: er komt een nieuwe woonbuurt met 21 gezinswoningen en 17 appartementen. Het project krijgt de naam ‘Den Indruk’.

dk kleine pathoekeweg

2011

Die Keure sleept met Monkey Tales, een 3D game om rekenvaardigheden te trainen, twee prijzen in de wacht op de Medea awards. Naast de publieksprijs wint Monkey Tales ook de juryprijs voor Professionally Produced Educational Media. Hiermee is het startschot gegeven om de digitale afdeling verder uit te bouwen. Het online leerplatform Kweetet en de apps Lezen maar en Bonjour Bruxelles zijn slechts enkele van de realisaties van de digitale uitgeverij.


2014

Die Keure neemt de boekbinderij Catherine Binding over. Dankzij deze overname kan die Keure nu het volledige productieproces in eigen beheer verzorgen.