Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Duurzaamheid bij die Keure

Als uitgeverij en drukkerij heeft die Keure nood aan papier, waardoor we een directe invloed op het milieu oefenen. Daarom engageren we ons om langs de hele productieketen zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk te werk te gaan. We dragen hiermee als bedrijf een steentje bij om tegen 2050 een circulaire economie te bereiken.

Onze maatregelen op vlak van duurzaamheid steunen op 4 grote pijlers:

1. Grondstoffen en materialen

Al bij de aankoop van de benodigde grondstoffen en materialen maken we verantwoorde keuzes. Het papier dat we aankopen draagt het FSC®-label, wat betekent dat het afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. De inkt nodig voor druk is op basis van 100% hernieuwbare grondstoffen en vrij van minerale oliën. We kiezen bewust voor producenten die zelf ook zo weinig mogelijk chemische stoffen en fossiele brandstoffen gebruiken, hun afvalstromen beperken en kiezen voor groene energie.

2. Afval

Duurzaamheid staat bij elke investering in het productieapparaat centraal. De verschillende afvalstromen die ontstaan tijdens de productie worden maximaal gesorteerd, gerecycleerd of opgehaald en verwerkt door erkende instanties.

3. Hulpbronnenefficiëntie

We hebben natuurlijk energie nodig voor alle voorzieningen van het bedrijfsgebouw en voor de bediening van het machinepark. Die Keure zet maximaal in op energie uit duurzame bronnen. Zo wekken we energie op via groene stroom uit zonne- en windenergie. Ons doel is om volledig onafhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. Momenteel zijn we er nog voor ongeveer 5% afhankelijk van.

Daarnaast recupereren we de restwarmte van de verbrandingsovens van Brugge (IVBO). We blijven onze grenzen verleggen om de beste kwaliteit te bieden met respect voor de materialen, voor onze partners en voor het milieu. We streven naar de hoogste norm met de laagste milieuimpact op elk vlak.

4. Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Naast duurzaamheid hechten we bij die Keure belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo zetten we volop in op het welzijn van onze medewerkers, steunen we verschillende goede doelen en educatieve initiatieven, en bieden we sociale tewerkstelling aan.