Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Aankoop materialen

Al aan het begin van de productieketen maakt die Keure verantwoorde keuzes. Duurzaam ondernemen begint dus al bij de aankoop van onze grondstoffen en materialen. Om tot het eindproduct te komen, hebben we papier en inkt nodig.

papierPapier

Om papier te maken, heb je hout nodig. Daarvoor moeten er bomen gerooid worden, dat weet iedereen. Maar bomen zijn kostbaar, dus het is belangrijk om zorgvuldig te onderzoeken welke papierfabrikanten verantwoord en duurzaam omspringen met bos.Het grootste deel van het papier dat die Keure aankoopt is FSC®-gecertificeerd. FSC® staat voor Forest Stewardship Council®, het verantwoord beheren van bos.

  • Wij werken samen met producenten die zo weinig mogelijk chemische stoffen en fossiele brandstoffen gebruiken en die bij voorkeur met 100% hernieuwbare grondstoffen werken.
  • We promoten het gebruik van FSC®-gecertificeerd papier.
  • We sensibiliseren de medewerkers rond gecertificeerd papier.
  • FSC® Chain of Custody-certificering garandeert het correcte gebruik van FSC®-labels doorheen de handelsketen.

 » Lees meer over FSC.

inktInkt

De inkt waarmee we drukken is op basis van 100% hernieuwbare grondstoffen en vrij van minerale oliën. Onze leveranciers perken hun CO2-uitstoot in door hernieuwbare bronnen te gebruiken tijdens het productieproces.

verpakkingVerpakking

De producten en grondstoffen die wij aankopen (inkten, lakken, offsetplaten) zijn verpakt in grote herbruikbare verpakkingen.