Votre navigateur est obsolète. Mettez votre navigateur à jour pour une meilleur expérience sur ce site web.

Ongediertebeheersing

Disponible
216 p.
2013
Livre
Auteur(s): Notebaert Eveline
Ouvrage de la collection Food issues

Ongedierte hoort niet thuis in de voedingsindustrie. Omwille van de risico's verbonden aan hun aanwezigheid zijn voedingsbedrijven genoodzaakt ongedierte aan te pakken. Niet alleen door de wetgever, maar ook vanuit de retail worden zij hier op hun verantwoordelijkheden gewezen.

De aanpak van ongedierte behoort al jaren tot het basisvoorwaardenprogramma en dus het HACCP-systeem van vele voedingsbedrijven. Toch lijkt het erop dat vele voedingsbedrijven een extra inspanning zullen moeten leveren om effectief over geïntegreerde  ongediertebeheersing te kunnen spreken.

Daarom wordt in dit boek een strategie meegegeven die focust op preventieve maatregelen, waarbij het gaat over beheersing van ongedierte in plaats van enkel bestrijding. Deze praktische leidraad stelt elk voedingsbedrijf in staat een ruimere aanpak te hanteren en het heft in eigen handen te nemen. Naast de beschreven methodieken worden een aantal handige tools aangereikt voor al wie ongedierte preventief wil aanpakken.

ISBN 9789048617708 - Numéro de commande 202134400
Ongediertebeheersing
€ 65,00
Abonnés € 52,00

Ongedierte hoort niet thuis in de voedingsindustrie. Omwille van de risico's verbonden aan hun aanwezigheid zijn voedingsbedrijven genoodzaakt ongedierte aan te pakken. Niet alleen door de wetgever, maar ook vanuit de retail worden zij hier op hun verantwoordelijkheden gewezen.

De aanpak van ongedierte behoort al jaren tot het basisvoorwaardenprogramma en dus het HACCP-systeem van vele voedingsbedrijven. Toch lijkt het erop dat vele voedingsbedrijven een extra inspanning zullen moeten leveren om effectief over geïntegreerde  ongediertebeheersing te kunnen spreken.

Daarom wordt in dit boek een strategie meegegeven die focust op preventieve maatregelen, waarbij het gaat over beheersing van ongedierte in plaats van enkel bestrijding. Deze praktische leidraad stelt elk voedingsbedrijf in staat een ruimere aanpak te hanteren en het heft in eigen handen te nemen. Naast de beschreven methodieken worden een aantal handige tools aangereikt voor al wie ongedierte preventief wil aanpakken.


Inhoudstafel

Inleiding

Hoofdstuk 1: Ongedierte in de voedingsindustrie

Hoofdstuk 2: Knaagdieren

Hoofdstuk 3: Insecten

Hoofdstuk 4: Vogels

Hoofdstuk 5: Ongediertewering

Hoofdstuk 6: Ongediertedetectie

Hoofdstuk 7: Ongediertebestrijding

Hoofdstuk 8: Controle en inspectie

Hoofdstuk 9: Documentatie

Hoofdstuk 10: Ongedierte anno 2013

Cette page est en construction.

Publications à l'honneur

Restez informé et inscrivez-vous à notre newsletter