die Keure Educatief

FLUO

Win een fietsparcours

Lente, mooier weer en langere dagen: genoeg redenen om met de fiets naar school te komen! Maar hoe zit het met de kennis over het verkeer en de motorische fietsvaardigheden van je leerlingen? Doe mee en wie weet leggen jouw leerlingen binnenkort feilloos een uitdagend fietsparcours af!

Oefening baart kunst

Om veilig de weg op te kunnen, moeten leerlingen niet alleen de verkeersregels kennen, maar ook goed en behendig kunnen fietsen. Om dat te testen en in te oefenen, geeft onze verkeersmethode Fluo een set hindernissen en attributen weg voor een leuk fietsparcours. Daag je klas uit om te oefenen op hun fietsvaardigheid en behendigheid bij het manoeuvreren zodat ze veilig naar school kunnen komen. Zet het hindernissenparcours bijvoorbeeld op tijdens lichamelijke opvoeding of als buitenactiviteit in de les verkeer of wereldoriëntatie.

Deelnemen 🤞

Deze winactie is ondertussen afgelopen.

Train ook digitaal op veilig fietsen

Vooraleer je leerlingen klaar zijn om de weg op te gaan, test de methode Fluo hun vaardigheden ook voldoende digitaal met simulaties op Kabas, rond bijvoorbeeld de zichtbaarheid op de fiets en de plaats op de weg. Co-teacher Kai geeft in hun persoonlijke leertraject aan of ze in staat zijn om te gaan oefenen op een parcours.

In zo’n simulatie past de leerling de geziene leerstof toe in een digitale omgeving die de concrete verkeerssituatie visueel voorstelt. De leerling kan in de simulatie bewegen of zaken aanklikken die een invloed uitoefenen op hoe de situatie verdergaat. Zo fietst hij of zij als het ware zelf de weg op.

Benieuwd naar een simulatie over de zichtbaarheid van fietsers op de weg?

Co-teacher Kai op Kabas