die Keure Educatief

WOUW

Hoe 'geïnfluenceerd' zijn jouw leerlingen?

Influencers zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Ze vormen de perfecte schakel tussen bedrijven en de consument om hen zo te overtuigen van bepaalde producten of diensten. De ene is al wat geloofwaardiger en authentieker dan de andere, maar toch lijkt het een trend die blijft aanhouden en een marketingstrategie waar steeds meer op wordt ingezet. Het is dan ook dé manier om de doelgroepen op een simpele manier altijd en overal te bereiken. Een belangrijk, actueel onderwerp dus om met jouw leerlingen te bespreken.

Mee met de actua dankzij Wouw

Wouw, onze methode wereldoriëntatie wil je leerlingen voorbereiden op de wereld van morgen met actieve en gevarieerde lessen. Een belangrijk aspect daarbij is de actualiteit. Op het digitale platform Kabas vind je een nieuwsrubriek, zo volgen jij en je leerlingen dagelijks de actua. Daarnaast vullen we het lesmateriaal voor het 5e en 6e leerjaar regelmatig aan met actuadossiers die een bepaald actueel topic uitgebreid behandelen.

Actuadossier influencers

Het nieuwste actuadossier behandelt het onderwerp ‘influencers’. Het dossier polst naar de kennis van jouw leerlingen over het thema en verruimt hun inzichten rond onderwerpen als social media, verdoken reclame, fake news, bloggers …

Mediawijs en bewust

Het actuadossier vormt een interessante invalshoek om het thema mediawijsheid te introduceren in jouw lessen wereldoriëntatie. Daarnaast wil het jouw leerlingen ook bewuster maken en hen sensibiliseren voor de (sociale) media waar ze dagelijks mee bezig zijn. Een win-win dus voor leerkracht en leerling. Benieuwd naar meer actuadossiers? Je vindt ze op Kabas bij Wouw 5 en 6 – WOUW.actua. 

Wil je graag meer ontdekken over Wouw?